Royal Cornwall Show

Royal Cornwall Show

A Royal Cornwall Show – vagyis a Királyi Cornwall Kiállítás – egy nagyméretű mezőgazdasági esemény, amelyet a Royal Cornwall Agricultural Association (Királyi Cornwall Mezőgazdasági Egyesület) rendez évente, az észak-cornwalli Wadebridge városka mellett elterülő 230 hektáros kiállító területén.

Az egyesület célkitűzése a magas színvonalú mezőgazdaság és mezőgazdasági termékek támogatása, elsősorban Cornwall legfontosabb mezőgazdasági ágazatainak támogatásával és ösztönözze a fejlődést új ötletek és a helyes gyakorlat bemutatásával. Legfőbb módszere eme célkitűzések megvalósítására, az évente megrendezett Royal Cornwall Show, mely hagyományait tekintve immár a harmadik évszázad éveit tapossa.

A háromnapos kiállítást minden év júniusában rendezik és évente több, mint 120.000 látógatója van. Mivel az esemény “királyi” rangot visel gyakori, hogy a királyi család egyik magasabb rangú tagja is ellátogat ide. Megszokott vendég Károly herceg, aki köztudottan lelkes támogatója a gazdálkodó közösségeknek. 2009-ben pedig, II Erzsébet királynő unokatestvére, Alexandra hercegnő tisztelte meg látogatásával az eseményt.

 

A kiállítás nem csak szakemberek számára nyújt élményt, hanem kiváló családi program is. A Royal Cornwall Show a régió egyik leghíresebb eseménye és csordulásig van látnivalóval. Szórakoztató és tanulságos is egyben. Vetélkedők, árusok és nem utolsó sorban a kóstolás élménye teszik felejthetetlenné. Azon felül, hogy töviről hegyire bemutatja a mezőgazdasági ágazatot – rengeteg szórakoztató program helyszíne is egyben.

Következő kiállítási napok: 2018 június 7 – 9

A Royal Cornwall Show hivatalos oldala.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.