Newquay

Newquay, a buliváros

Newquay Nagy-Britannia egyik legkedveltebb tengerparti üdülővárosa! Nem csoda, ha bárkinek említjük a nevét azonnal felcsillan a szeme és mosoly jelenik meg az arcán. A város, többek között híres hatalmas homokos tengerpartjairól és ezzel ezáltal a hullámszörfösök paradicsoma.

A város Cornwall északi partszakaszán terül el és pontosan olyan nyugodt légkört nyújt, amire a nyaralni vágyó turista egy, az Atlanti óceánba nyúló, sziklákon elterülő kisvárostól elvár. Ez egy olyan hely, ahol mindenki lazíthat és megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. A jelmondat pedig – Fagyi a kézbe, lábak a homokba! A jellegzetes angol, „vödrös-lapátos” családi nyaralások színhelye – és természetesen a gyerkőcök homokos lapátjára és vödröcskéjére kell gondolni!

A hét minden napjára jut egy új, festői sziklák által övezett homokos strand, mindegyik gyönyörű kilátással a tengerre. Úgy a fiatalos, mint a hagyományos családi nyaralások kedvelőinek üdülőhelye – és mindezt a legfantasztikusabb tengerparti tájba csomagolva nyújtja nekünk a természet.

A homokos Fistral Beach és Watergate Bay strandok nemzetközi szinten is ismertek, legfőképp a szörfösök körében. Az Atlanti-óceán hullámai kitűnő feltételeket teremtenek e tevékenységre a sportág szerelmeseinek.

De találunk itt más érdekességet és szórakozási lehetőséget is, mint például a Blue Reef Aquarium (Kék zátony akvárium) mely egy víz alatti alagúttal is rendelkezik. Látványos betekintést nyerhetünk ezáltal egy koralzátony élővilágába, miközben egzotikus gömbhalak, cápák és ráják úszkálnak körülöttünk.

Hasonlóan szép élményben lehet részünk a szárazföldön is, egy másik helyszínen, a trópusi növények által körülvett newquayi állatkertben (Newquay Zoo), ahol oroszlánok és más vadon élő állatok nyújtanak izgalmas időtöltést kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha pedig kedvük támad, a legkisebbek kisvasúton vonatozhatják körbe az állatkert bejárata előtt elterülő parkot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük